RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Uspješno donatorsko veče u džematu BICC Carlisle Sjedinjene američke države
Džemati u svijetu

Uspješno donatorsko veče u džematu BICC Carlisle Sjedinjene američke države

Carlisle, PA –  Historijska noć, tako možemo kazati jer uistinu ona i jeste, desila se u džematu BICC Carlisle 27. aprila 2024. godine. Noć koja je za sve nas u džematu bila posebna, jer cilj ove večeri jeste bila prikupljanje donacija za izgradnju džamije BICC Carlisle. Ponosni smo jer smo uspjeli prikupiti cifru od preko $380,000 što je za sve nas veliki uspjeh. Molimo Allaha dž.š., da nagradi sve one koji su na bilo koji način učestvovali u donacijama.

Cjelokupna večer je obilježena posebnim programom gdje smo imali i goste imame iz drugih džemata koji su uzeli učešća u programu. Gosti imami koji su učestvovali u programu su bili: mr. Emin ef. Grahić iz džemata Association of Bosniaks of Delaware Valley-Philadelphia, Begzudin ef. Jusić iz džemata BIH Islamic Center of PA, mr. Šerif ef. Delić iz džemata Bosnian-American Islamic Cultural Center, Hartford, CT,  domaćin Zinaid ef. Granić iz džemata BICC Carlisle, mr. Idriz ef. Budimlić iz džemata Bosnian Herzegovinian Islamic Center NY, glavni imam Medžlisa III Muris ef. Neimarlija.

U programu su  učestvovali horovi iz džemata: Bosnian Herzegovinian Islamic Center NY, BIH Islamic Center of PA, BICC Carlisle. Tokom programa je bila organizovana i svečana večera.