RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Zenica: mladom hafizu Ibrahimu Mujezinoviću uručen poklon vaučer za polaganje vozačkog ispita
Magazin Nekategorisano Vijesti iz džemata

Zenica: mladom hafizu Ibrahimu Mujezinoviću uručen poklon vaučer za polaganje vozačkog ispita

Jedna od brojnih blagodati kojima je Allah počastio Svoja stvorenja je – slanje Kur'ana. Božija riječ stoljećima se prenosi s generacije na generaciju i ljubomorno čuva među muslimanima širom svijeta, neovisno o njihovoj etničkoj, rasnoj ili drugoj pripadnosti.

Taj način prenošenja i čuvanja Božije riječi je hifz – učenje Kur'ana napamet.

U proteklim godinama u Bosni i Hercegovini je sve više hafiza. Hvala Allahu naš grad Zenica i Medžlis je prepoznatljiv po učenju Kur'ana napamet i hafizima.

Škole hifza opravdavaju svoje postojanje, ali se moraju razvijati i unapređivati. Zadovoljni smo sa radom Škole hifza, ali moramo stalno raditi na njenom razvoju i unapređenju. Moramo raditi na tome da Škole Kur’ana pored toga što polaznike podučavaju Kur’anu napamet, postaju mjesta u kojima se izučava Kur’anska riječ, Kur’anski stil, estetika Kur’ana i tefsir Kur’ana.

Zenica i gradovi u njenoj blizini sv ake godine bogatiji su za vise novih hafiza, a s tim kontinuitetom nastavlja svakako zahvaljujući zajednici koja je prepoznala ovu aktivnost.

I tako je već dvanaest mladih hafiza je zahvaljujući našem sponzoru Mirnesu Ahmetspahiću vlasniku auto-škole “Ahmetspahić M” I uz koordinaciju Kenana Karića dobilo “Vaućer za besplatno polaganje vozačkog ispita” u ovoj auto-školi.

Prije nekoliko dana uz koordinaciju Kenana Karića mladom hafizu, polazniku Medrese “Osman Redžović” u Visokom, a rođenom zeničaninu hafizu Ibrahimu Mujezinoviću, u gradskoj Sejmenskoj džamiji uz prisustvo muhafiza dr. hfz. Safeta ef. Husejnovića i Kenna Karića te džematlija džamije uručen je i ovaj vrijedni “Vaučer”.

Svakako da je ovo skromna hedija novim hafizima ali svakako i pozivim i drugim novim hafizima da se jave koordinatoru Kenanu Kariću kako bi i njih obradovali jednom ovakvom hedijom iz auto-škole “Ahmetspahić M” Zenica vlasnika Mirnesa Ahmetspahića.