RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Obilježen Dan šehida Grada Zenice
Vijesti iz džemata

Obilježen Dan šehida Grada Zenice

Medžlis Islamske zajednice Zenica i džemat Arnauti su u saradnji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca Armije RBiH i Gradskim odborom za obilježavanje značajnih datuma, u utorak i srijedu upriličili obilježavanje Dana šehida Grada Zenice.

Inače, Dan šehida Grada Zenice se obilježava 5. juna, na datum kada je kao šehida poginuo prvi borac na području Zenice, šehid Semir Arnaut.

Tim povodom, u utorak poslije akšam-namaza u džamiji u Arnautima je proučen Šehidski mevlud, koji su učili imami Medžlisa Zenica. Prigodnom besjedom se obratio glavni zenički imam mr. Sumedin-ef. Kobilica a predavanje je održao muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

U srijedu je upriličena posjeta centralnom šehidskom spomen-obilježju Kameni spavač, a zatim posjeta i šehidskom spomen-obilježju u džematu Arnauti. Prigodan vjerski program izveli su polaznici mektećske pouke džemata Arnauti a poruku su uputili gospođa Nihada Husejnagić, predsjednica Organizacije šehida i poginulih boraca i mr. Sumedin-ef. Kobilica, glavni imam.

Prije podne-namaza delegacije su posjetile mezar rahmetli Semira Arnauta, a u džamiji u Arnautima je proučena hatma-dova pred dušu prvog šehida Grada Zenice.

Poslije podne-namaza, upriličena je posjeta majci šehida Semira Arnauta, Muneveri Arnaut.

 

(Preporod.info)