RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » U Chicagu Bošnjaci grade Islamski centar “Ćamil ef. Avdić”
Vijesti iz džemata

U Chicagu Bošnjaci grade Islamski centar “Ćamil ef. Avdić”

Chicago
Chicago
​Prvog dana ramazanskog bajrama u Chicagu je upriličena svečanost​pod nazivom​ ”Večer vakifa​ ​2017 ”​ koja​ održana je u hotelu Holiday Inn. Domaćin ov​ og događaja kojemu je prisustvovalo preko 440 zvanica bio je džemat BICC​.

T​om prilikom uručene su vakufname za preko 50 vakifa koji su svojim donacijama podržali izgradnju novog centra u Chicagu​koji će nositi ime po velikom bošnjačkom i čikaškom alimu, a to je ​
Islamski centar ”Ćamil ef. Avdić”.

Specijalni gosti su bili: Congerswoman Mrs. Schakowsky,​koja je u svome obraćanju dala snažnu podršku izgradnji budućeg centra i stavila resurse ​svoga tima na raspolaganje. Pored njebgosti su bili također generalni konzul BiH u Chicagu gosp.​Berislav ​Vujeva,​v​ice konzul gđa Hadžović, Oblasni imam Osman ef. Brkić, Armin Muzaferija, čikaški imami​ dr. Senad ef. Agić, dr. Hazim ef. Fazlić, hfz. Amir ef. Čauš, Suvad ef. Čaušević​,​ prof. Bekir ef. Šabić,​ te folklorna grupa BH Kluba​.

P​rogram su ukrasile voditeljice Enisa Omerović i Almira Ahmetović, koordinatorice omladinske grupe Enesa mehmedović i Jasmina Ejupović,​hor NUR, te ​
članovi džematskog Odbora i imam hfz. Muriz ef. Mešić.

Posebne pohvale na organizaciji pripadaju​ imamu Mešiću i ​ članovima džematskog Odbora (Elmedin Halilić, Nedžad Kopić, Nermin Krličević, Emir Hadžić, Dževad Šorlija i Emira Jakupović),​ zatim​ članicama ženske grupe (Amina Sendić-Mešić, Amela Cerić, Raba Mehmedović, Sabina Husomanović, Amela Zukobašić, Edita Omebegović i Alma Sikirić),​te ​
volonterima iz omladinske grupe Bosnian Youth of Chicago, horu NUR, Kamberu Hadžiću, Amiru Ovčini, Murisu Hubjeru, džematu SABAH na ustupljenoj mikrofoniji, Tariku Omerhodžiću, fotografu Samiru Biščeviću, te gospođi Bušri, menadžerici hotela Holiday Inn.

Najveće pohvale našim vakifima i našim džematlijama​, a među njima se posebno ističu trojica vakifa koji su još u toku prve donatorske godine uvakufili po $10,000.00. ​Do danas je na ime izgradnje novog islamskog centra u Chicagu prikupljeno skoro $600,000.00.

Džemat BICC najveći je bošnjački džemat u Chicagu sa preko 700 članova i jedan od najorganizovanijih na teritoriji Sjeverne Amerike. Molimo Allaha da se san Bošnjaka u Chicagu ostvari, a kako su krenuli, ako Bog da, uskoro će to da bude.

Izvor: Preporod