RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Zavirite u Bujrum kuću Ponjevići u kojoj uvijek bujruma ima (FOTO GALERIJA)
Magazin

Zavirite u Bujrum kuću Ponjevići u kojoj uvijek bujruma ima (FOTO GALERIJA)

Miris tradicije

Bujrum kuća u cazinskom naselju Ponjevići svojevrsna je kulturna znamenitost, namjestena u starom duhu i stilu, pravi je biser ovoga kraja. Bujrum kuća danas predstavlja atraktivan kutak kojeg posjećuju mnogobrojni, znatiželjni, posjetioci – gosti iz cijele Bosne i Hercegovine, pa i regiona.

Idejni tvorac, a i realizator, ovog, slobodno možemo reći, vrijednog projekta, je entuzijasta, čuvar i baštinnar tradicije, tradicionalnih vrijednosti i običaja ovog kraja, Krajine i BiH, Hasan Keranović.

Bujrum je tradicionalni poziv, domaćina otvorena srca, gostu ili gostima, ma odakle bili, kojima su vrata kuće uvijek širom otvorena. Stanovništvo Cazinske krajine je inače poznato po toplom dočeku i gostoprimstvu, ali i po plahoj naravi, temperamentu i ponosu, posebno kada je pravda u pitanju.

Bujrum u Bujrum kuću Ponjevići, osjetite malo ugođaj i dašak mirisa starih vrijednosti i običaja. Hasanu Keranoviću, kojeg možete kontaktirati putem Facebooka ako želite posjetiti ovaj unikatni kutak, čestitamo na ideji i realizaciji iste.

 

Uživajte u predivnim fotografijama.