RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Tešanj: Održana tradicionalna 24. “Večer Kur'ana” u Novim Miljanovcima
Vijesti iz džemata

Tešanj: Održana tradicionalna 24. “Večer Kur'ana” u Novim Miljanovcima

Ovogodišnja centralna manifestacija Medžlisa Islamske zajednice Tešanj u povodu 7. maja, Dana džamija održana je u džematu Novi Miljanovci, gdje je poslije akšam-namaza održana 24. tradicionalna “Večer Kur'ana”.

Pored brojnih posjetilaca, svečanosti su prisustvovali: muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad-ef. Omerbašić, predsjednik Medžlisa IZ Tešanj Zehrudin Kruško, ataše za vjerska pitanja pri Ambasadi Republike Turske u Bosni i Hercegovini hafiz dr. Mustafa Güvenç, općinski načelnik mr. Suad Huskić, brojni hafizi, imami i mnogi drugi.

Selame i dobrodošlicu na početku uputio je džematski imam Bersad-ef. Kozlić, a nakon njega obratio se glavni imam Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad-ef. Omerbašić koji je u svom obraćanju istakao da dokle god budemo čuvali Kuran-i kerim u svojim srcima, dotle ćemo čuvati i naše džamije.

Svojim prelijepim učenjem Časnog Kur'ana prisutne vjernike su počastili: kurra hafiz Aziz-ef. Alili, Ibrahim-ef. Bilčević, hafiz mr. Nermin-ef. Ibrahimagić, i hafizi iz Turske hafiz Faruk Šimšek i hafiz Jusuf Aslan.

Čestitke na programu uputio je i ataše za vjerska pitanja Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini gosp. Güvenç.

Na kraju se svojom besjedom obratio muftija zenički koji je istakao da je naša budućnost u Bosni, te da je naša budućnost u pamćenju, jer bez pamćenja nema ni budućnosti.

Kako je ova manifestacija poprimila međunarodni karatkter sa stalnim učešćem hafiza iz Turske i Hrvatske, i uz prisustvo velikog broja vjernika, od 2017. godine obilježava se kao sastavni dio Programa obilježavanja Dana džamija Rijaseta IZ-e u BiH.

(Preporod.info)