RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Svečano otvorena džamija u džematu Šerići, MIZ Jajce
Vijesti iz džemata

Svečano otvorena džamija u džematu Šerići, MIZ Jajce

U nedjelju 20.08.2017. godine sa početkom u 12:00 sati,  učenjem odlomaka iz Kur'ana započeo je svečani program otvorenja džamije u džematu Šerići, MIZ Jajce.

Kišno vrijeme, nije spriječilo džematlije iz Šerića, ali i ostalih džemata sa područja Medžlisa islamske zajednice Jajce da dođu u Šeriće i sa stanovnicima podijele radost jer se po prvi put u historiji ovog naselja izgradio vjerski objekat-džamija.

Učenjem ilahija članice hora „Ismihan”, Asocijacije mladih „Tajib Okić” uljepšale su ovaj mubarek dan u Šerićima.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić u svom obraćanju istakao je da ova džamija treba da bude razlog okupljanja džematlija i da bude povod da se tu češće sastaju mole dragom Bogu i razgovaraju.

Zemljište za izgradnju džamije u Šerićima uvakufio je Hidajet Kurtalija, a izgradnju iste svojim sredstvima finansirao je Mohammed Naser Hassan Al-Naser iz Kuvajta.
Osim gore spomenutih, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef. Hadžić zahvalio se te uručio hedije Mirnesu Kurtaliji muteveliji džemata i Šekib-ef. Meštrovcu kao koordinatoru za izgradnju ovog vjerskog objekta.

Klanjanjem podne namaza u prepunoj džamiji, džamija je svečano otvorena i postala vakuf islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Izvor: muftiluk-tr.ba