RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Ramazanske aktivnosti za omladinu i namjlađe džematlije u džematu Seattle
Džemati u svijetu

Ramazanske aktivnosti za omladinu i namjlađe džematlije u džematu Seattle

Seattle, WA – Tokom ovog ramazana dosta ramazanskih aktivnosti u Islamskog zajednici Bošnjaka u Washingtonu – džemat Seattle, fokusirano je na omladinu i one najmlađe džematlije. Jedna takva aktivnost održana je u subotu, 23. marta 2024. godine u našoj džamiji gdje su mališani, polaznici mekteba, pravili tespihe i ukrašavali kutijice za zekat.

Tokom ovog interaktivnog časa dok su mladi pravili i ukrašavali svoje tespihe i kutijice za zekat – Nazif ef. Prentić je iskoristio priliku da održi jedno kraće predavanje o tespihu i zikru. Radionica je protekla uspješno, a dječica su bila jako sretna jer su mogli da naprave svoj tespih u svojim omiljenim bojama. Kutijice za zekat djeca će koristiti tako što će ih roditelji nagrađivati tokom ramazana za dobre stvari koje urade, a oni će taj iznos skupljati u svoju kutijicu i na kraju ramazana svi zajedno poslati kao pomoć nekome u potrebi u Bosni i Hercegovini ili Palestini.

Radionica je realizovana uz pomoć volonterske grupe koja radi pri džematu – Imam Parent Association.

U petak, 22. marta 2024. godine, uspješno je realizovan i omladinski iftar i sve pohvale idu našoj vrijednoj omladini koja ovdje na krajnjem zapadu Amerike čuva naše islamske vrijednosti i lijepu bošnjačku tradiciju.

Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike