RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Podgorica: 300 iftara za studente
Vijesti iz džemata

Podgorica: 300 iftara za studente

U Podgorici je sinoć organiziran iftar za 150 studenata koji studiraju u ovom gradu, a porijeklom su iz cijele Crne Gore. Riječ je o drugom ramazanskom iftaru koji okuplja omladinu. Medžlis Islamske zajednice Podgorica, na čelu sa predsjednicom Refikom Lelom Tuzović i saradnicima, postarao se da trud ali i vrijedni rezultati mladih ljudi ne prođu nezapaženo.

Naime, iste večeri studentima sa visokim uspjehom uručene su laureat – povelje i novčane nagrade uz vrijedna djela palestinskog pjesnika i pisca Mahmuda

– Ovo je drugi iftar koji organizurje Islamska zajednica u Crnoj Gori. Dan prije smo imali također iftar za ovaj broj mladih. Nadam se da će ovo postati i naša tradicija kako bismo okupljali naše mlade akademske građane kako bi bili vezani i korisni jedni drugima u budućnosti. Ovaj iftar je donacija Kraljevine Saudijske Arabije, iz Fonda za iftare, a nagrade, znači 200 eura za svakog studenta koji ima desetke na fakultetu, dodjelile su sestre Fahreta i Amela Tahirović, poduzetnice iz Podgorice. Onima koji imaju deveteke na fakultetu dali smo po 100 eura nagradu i po komplekt savremenih djela Mahmuda Derviša. Tako smo im željeli dati priznanje za njihov trud na fakultetima – kazao je glavni imam Podgorice Džemo- ef. Redžematović.

On se se ovom prilikom i obratio prisutnima i prenio selame reisa IZ u Crnoj Gori Rifat-ef. Fejzića koji je prisustvovao prvom iftaru, dan ranije, i uručio nagrade i priznanja studentima.

Na ovaj način Islamska zajednica u Crnoj Gori ne samo da okuplja mlade radi druženja i širenja pozitivnih vrijednosti, već i nastoji biti kontinuirana podrška mladima u njihovim studentskim životima.

Iftaru je prisustvovao i direktor Medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice Amer-ef. Šukurica koji se obratio mladima.

Također, iftaru je prisustvovao i savjetnik reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića Mustafa ef. Prljača koji je na putu za Kosovo kao sejjar-vaiz.

Preporod.info