RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Novi Pazar: Održana “Velika večer Kur’ana i ilahija”
Vijesti iz džemata

Novi Pazar: Održana “Velika večer Kur’ana i ilahija”

Pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji i Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Novi Pazar, IC Gazilar organizovao je “Veliko večer Kur’ana i ilahija”.

Učešće u programu uzeli su: izvođač ilahija i kasida iz Sirije Mu’tesim Billah el-Aseli, hfz. Aziz Alili iz Hrvatske, Ibrahim Bilčević i Muhamed Mujkić iz Bosne i Hercegovine, Abdullah Šaćiri iz Makedonije, te kurra hfz. Sabahudin-ef. Jerebičanin, hfz. Haris-ef. Hadžić i Ensar Latifović kao predstavnici Sandžaka.

Delegacija Mešihata predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem prisustvovala je svečanosti, a u obraćanju prisutnim vjernicima muftija dr. Dudić poručio da je ovakva večer najljepši poklon Novom Pazaru.

– Noćas su vjernička srca zatreperela slušajući kur’anske ajete i ilahije našoh hafiza i izvođača. Ovo je najljepši poklon Novom Pazaru, Islamskoj zajednici i ovom džematu u mjesecu muharremu 1444. hidžretske godine. Tamo gdje se Kur’an uči meleci se spuštaju da slušaju učače spuštajući Allahov blagoslov i berićet na vjernike – kazao je, između ostalog, muftija Dudić.

Na prijedlog džematskog odbora muftija Dudić je dodijelio poklon umru džematliji IC Gazilar Redžepu Zogiću.

(Preporod.info)