RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Gaza: Islamska zajednica u Dair Al Balahu podijelila pakete za 162 porodice
Džemati u svijetu Magazin

Gaza: Islamska zajednica u Dair Al Balahu podijelila pakete za 162 porodice

Islamska zajednica u Bosni i Herecegovini putem partnerskih organizcija nastavlja s realizacijom projekata podrške nastradalom stanovništvu Gaze.

Prije nekoliko dana iz Amana, glavnog grada Jordana, prema Gazi je upućen još jedan konvoj humanitarne pomoći s više od hiljadu paketa, a distribucija na terenu je već počela.

Paketi s prehrambenim potrepštinama podijeljeni uručeni su za 162 porodice, odnosno za oko 1200 interno raseljenih osoba smještenih u kampu Al-Suwaidi, u mjestu Dair Al Balah.

Distrubuciju vrši britanska humanitarna organizacija Human Apeal.

– Zahvaljujemo Islamskoj zajednici i narodu Bosne i Hercegovine na dostavljenoj pomoći. Da vas Bog nagradi svakim dobrom – poručili su članovi porodica kojima je ova pomoć uručena.

Islamska zajednica, uglavnom na osnovu dobrovoljnih priloga svojih članova, osigurala je više od 3,5 miliona maraka pomoći za stanovništvo Gaze.

Do sada je na ovom području u raznim projektima realizirana podjela više desetina hiljada iftara u ramazanu, pokrenuta mobilna ambulanta, te podijeljeno nekoliko hiljada paketa sa osnovnim životnim i drugim potrepštinama.

(Preporod.info)