RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » FOTO: Mostovi Prijateljstva organizovali iftar za postače-rudare rudnika mrkog uglja Breza
Vijesti iz džemata

FOTO: Mostovi Prijateljstva organizovali iftar za postače-rudare rudnika mrkog uglja Breza

FOTO: Mostovi Prijateljstva organizovali iftar za postače-rudare rudnika mrkog uglja Breza – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zajedno sa organizacijom UTV-TDB je organizovala iftar za 100 postača-rudara u jami rudnika uglja Breza. Bila nam je velika čast družiti se sa rudarima u dubinama rudnika Breza i obezbjediti iftare za postače.

Šesteročlana delegacija Mostova Prijateljstva i UTV-TDB (Jasmin Imamović, Adnan Bošnjak, Selvedin Dedić, Bilal Isaković, Yucel Kahraman, Burhan Yilmaz)bila je sa rudarima u jami na dubini od 450 metara i 1500 udaljenosti od ulaza u jamu. Bilo je ovo veliko iskustvo za nas i naš skroman doprinos postačima-rudarima u rudniku Breza da im ova noć Mubarek Ramazana bude sadržajnija i drugačija. Naše druženje završeno je učenjem ajetima iz K’uranom(Ašare), koje je proučio rudar koji je završio medresu.

Velika zahvalnost za realizaciju iftara pripada generalnom direktoru rudnika uglja Breza gosp. Ćamilu Zaimoviću koji je bio odličan domaćin. Rudari BiH su u ratu kada je izvršena agresija na BiH bili pravi heroji i dali su ogroman doprinos u odbrani BiH. I u miru rudari grade i jačaju BiH tonama iskopanog uglja. Aferim dragi rudari i SRETNO.

Zenica;18.06.2017.
Press služba Mostova Prijateljstva

Izvor: Zenicablog