RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Svečano otvaranje Islamskog centra u Zenici u aprilu 2024. godine
Džemati u BiH

Svečano otvaranje Islamskog centra u Zenici u aprilu 2024. godine

U radnoj posjeti Vakufskoj direkciji je boravio muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u pratnji glavnog imama MIZ Zenica mr. Sumedin-ef. Kobilice. Uvažene goste u prostorijama Vakufske direkcije primio je direktor hafiz dr. Senaid Zajimović sa saradnicima.

Povod posjete su pripreme za predstojeće svečano otvaranje Islamskog centra u Zenici. Svečanost je planirana u okviru manifestacije „Dani vakufa“ koja će se ove godine održati u drugoj polovini mjeseca aprila.

Islamski centar u Zenici jedan je od projekata koji je realiziran u saradnji Muftijstva zeničkog, Medžlisa IZ Zenica, Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH i Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt.

Ovaj je projekat od historijskog značaja za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, za Muftijstvo zeničko kao i Medžlis Islamske zajednice Zenica. On će osigurati izuzetno kvalitetne uvjet za nesmetano odvijanje i razvoj vjerskog i kulturnog života. Objekat je reprezentativan, uljepšava ovaj dio Zenice te će osigurati kvalitetne uvjete za našu djecu, omladinu, džematlije i, naravno, sve građane. Među sadržajima Islamskog centra je i javna biblioteka, koja će pružati usluge svim građanima Zenice.