RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Ramazanske noći u Tešnju
Vijesti iz džemata

Ramazanske noći u Tešnju

Ramazanske noći u Tešnju
Ramazanske noći u Tešnju

Ramazanske noći u Tešnju – Jedna od novina u ovogodišnjem ramazanu su Ramazanske noći u Tešnju. Projekat podržan od Općine Tešanj i dijela tešanjskih društveno odgovornih kompanija. Program počinje poslije teravih–namaza, održava se jednom sedmično (petak) na trgu ispred „Kahve“, a sastoji se od učenja Kur'ana (hafiz iz Turske), prigodnog obraćanja istaknutog vaiza i izvođenja ilahija poznatih izvođača iz BiH.

Prve noći, 02.06.2017. (8. noć ramazana) vaiz je bio Salih ef Haušić, a izvođač ilahija Enes Ukić. Progam je podržan od kompanija Dar, Nord Star i Silver Star.

Druge noći, 09.06. 2017 . (15. noć Ramazana) Tešnjaci su i ove godine obilježili okupljanjem u gradu. Na Trgu gazi Ferhad-bega Medžlis je organizovao Ramazansko veče sa prof. dr. hfz Halilom Mehtićem i izvođačem ilahija Bilal Zukom. Program je podržan od kompanije „Madi“ Tešanj.

Treće noći, 16. 06. (22. noć ramazana) vaiz će biti glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbšić, a izvođači ilahija Armin Muzaferija i Ajdin Hasanić. Program će podržati Općina Tešanj, Medžlis i BH Pošta.

Za 27. noć na istom mjestu poslije teravih-namaza proučit će se tradicionalna prigodna dova.

Izvor: miztesanj.ba