RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Pogledajte kako izgleda Islamski centar “Sultan Ahmed” u Zenici uoči samog otvaranja (FOTO+VIDEO)
Džemati u BiH

Pogledajte kako izgleda Islamski centar “Sultan Ahmed” u Zenici uoči samog otvaranja (FOTO+VIDEO)

Pogledajte videoprilog i foto galeriju iz centra uz izjavu glavnog imama MIZ Zenica, Sumedina ef. Kobilice.

Islamski centar “Sultan Ahmed” u Zenici jedan je od projekata koji je realiziran u saradnji Muftijstva zeničkog, Medžlisa IZ Zenica, Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH i Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt.

Ovaj je projekat od historijskog značaja za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, za Muftijstvo zeničko kao i Medžlis Islamske zajednice Zenica, te će osigurati izuzetno kvalitetne uvjete za nesmetano odvijanje i razvoj vjerskog i kulturnog života. Objekat je reprezentativan, uljepšava ovaj dio Zenice te će osigurati kvalitetne uvjete za našu djecu, omladinu, džematlije i, naravno, sve građane.

Kamen temeljac za ovaj projekat je postavljen još 2008. godine, a sami objekat je od prvobitnog projektovanja doživio određene izmjene. Prostor Islamskog centra će pored prostorija za vjerski život imati veliku čitaonicu za srednjoškolce, studente i sve ljubitelje knjige, kao i biblioteku. Također, u sklopu centra je nekoliko multifunkcinalnih dvorana i prostora za razne promocije i aktivnosti iz kulturnog i obrazovnog života. Islamski centar će u sklopu svojih aktivnosti imati i obdanište/vrtić, a u poslovnim prostorima predviđeni su prostori za slastičarnu, restoran i druge objekte namjene da uljepšaju i olakšaju život.