RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Ove subote svečano otvorenje džamije u džematu Varošište
Vijesti iz džemata

Ove subote svečano otvorenje džamije u džematu Varošište

Ove subote svečano otvorenje džamije u džematu Varošište – Ove subote, 09.septembra 2017.godine (18.zu-l-hidže 1438.hidžr.god.), biće svečano otvorenje džamije u džematu Varošište, koje se nalazi nizvodno oko 1,5 km od Vranduka.

Manifestacija svečanog otvorenja džamije počet će dan ranije, u petak, sa džumom-namazom, te mevludskim programom i zikrom poslije akšam namaza u 19,19 sati.. Na dan svečanog otvorenja, koji počinje u 11,30 sati, uz prigodan program planirano je obraćanje vakifa, muftije zeničkog doc.dr.Ejuf ef. Dautovića,  te Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husejn ef. Kavazovića.

Inače, kamen temeljac za izgradnju ove džamije postavljen je 31.jula 2015.godine. Svečano proklanjavanje i stavljanje u funkciju novosagrađene džamije na Varošištu kod Vranduka održano je u nedjelju, 05.06.2016. godine poslije akšam namaza, na početku mjeseca Ramazana 2016. Vakifi ove džamije su braća hadži Ismet i hadži Besim Begić sa porodicama, inače poznati privrednici i vlasnici velike i veoma uspješne firme „Almy“ Zenica.

Izvor: zenicablog.com