RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Otpočeli radovi na izgradnji Džamije i edukativnog centra u naselju Dubnica
Vijesti iz džemata

Otpočeli radovi na izgradnji Džamije i edukativnog centra u naselju Dubnica

Danas, 25. augusta 2017. godine (petak), na vakufskoj parceli na kojoj će se graditi Džamija sa edukativnim centrom i imamskim stanom u naselju Dubnica, održan je sastanak Građevinskog odbora. Tom prilikom glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, proučio je dovu koja se uči u ovakvim prilikama.

Na samom lokalitetu budućeg džamijsko-edukativnog kompleksa u naselju Dubnica vrše se pripremni radovi, a uskoro će glavni izvođač radova ADAB doo Poljice-Lukavac otpočeti sa građevinskim radovima.

Investitor je Medžlis Islamske zajednice Kalesija, a Muftijstvo tuzlansko je koordinator na projektu od samog početka. Projektnu dokumentaciju je izradio Arhitektonski atelje Ambijent Tuzla.

Donator projekta izgradnje Džamije sa edukativnim centrom je porodica Ambasadora KSA, koja će za potrebe ovog projekta uvakufiti 1.000.000,00 KM. Za dovršetak svih radova, vanjsko uređenje samog kompleksa, nedostajat će još oko 200.000,00 KM, a nedostajuća sredstva, planirano je, obezbjedit će se putem dobrovoljnih priloga.

Izvor: mizkalesija.ba