RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu
Džemati u BiH Vijesti iz džemata

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Islamska zajednica je putem partnerskih organizacija iz glavnog grada Hašemitske Kraljevine Jordan Ammana u Gazu ispratila još jedan konvoj humanitarne pomoći za koji su sredstva osigurali pripadnici Zajednice svojim dobrovoljnim prilozima.

Više od hiljadu paketa će u narednim danima biti dostavljeno u Gazu putem Jordanske hašemitske humanitarne organizacije i britanske organizacije Human Appeal.

– Drago mi je da smo sve dozvole osigurali s našim partnerskim organizacijama i da će ovi paketi ako Bog da za koji dan biti u Gazi – izjavio je za Agenciju MINA direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Muhamed Jusić.

Tokom boravka u Jordanu, direktor Jusić sastao sa i se više predstavnika vladinih i nevladinih organizacija s kojima je razmotrio mogućnosti dostavljanja dodatne pomoći stanovnicima Gaze, uzimajući u obzir sve izazove i prioritete.

Direktor Jusić jučer je u Ammanu održao sastanak s generalnim sekretarom Jordanske hašimitske humanitarne organizacije dr. Husseinom Al-Sheblijem, s kojim je razgovarao o narednim zajedničkim projektima.

Također se sastao i sa predstavnicima organizacije Arapska medicinska pomoć, s kojima je razgovarao o prioritetima u dostavljanju pomoći u lijekovima i drugoj medicinskoj opremi koju je dozvoljeno trenutno dostavljati u Gazu.

Nakon desetina hiljada podijeljenih iftara u ramazanu, bajramskih paketa, te pokretanja mobilne ambulante, Islamska zajednica će i u narednim danima nastaviti s realizacijom humanitarnih akcija pomoći ugroženom stanovništvu Gaze.

 

(MINA)