RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Džemat Kamp-Lintfort – Bošnjaci u Njemačkoj bogatiji za još jedan vakufski objekat
Vijesti iz džemata

Džemat Kamp-Lintfort – Bošnjaci u Njemačkoj bogatiji za još jedan vakufski objekat

Džemat Kamp-Lintfort – Prijem i podjela vakufnama – U subotu 14.01.2017. godine, u džamiji u Kamp-Lintfortu upriličen prijem i podjela vakufnama vakifima za period 2006-2016. godina.

Poslije jacije namaza imam džamije, Mustafa ef. Klanco, je pozvao prisutne da prouče Fatihu pred duše vakifa koji su preselili na ahiret. Potom je imam džemata Kamp-Lintfort, Dževad ef. Isaković, ukratko ukazao na značaj vakufa i uvakufljavanja kao i dunjalučka i ahiretska fajda od vakufa. Predsjednik džemata h. Mustafa Mašić je ukratko dao presjek urađenog u posljednjih deset godina: Otplaćena vakufska kuća, modernizirana čajdžinica, abdesthana, šadrvan …..zahvati u stanovima..itd. Ukupan broj vakifa koji su uvakufili hiljadu i više € je 62. Danel Šekić je uvakufio 10.500,00 €, zatim slijedi Ženska sekcija džemata sa 10.000,00 €…

Džamija u Kamp-Lintfortu
Džamija u Kamp-Lintfortu

Izaslanik muftije IZBNJ, Paše ef. Fetića, Omer ef. Sarajlić, imam iz Dortmunda, je u nadahnutom i emotivnom obraćanju pohvalio aktivnosti džemata Kamp-Lintfort koji ide iz projekta u projekat.
U tri desetljeća tri projekta: 1991. godine kupovina prvog objekta i dva dunuma harema, 1997. dogradnja mesdžida sa munarom i od 2006.- 2016. godine kupovina i otplata vakufske kuće sa dva stana i dunum zemljišta.
Na večeri koju je džematski odbor upriličio poslije dodjele vakufnama, Mustafa ef. Klanco je najavio početak radova na moderniziranju ženskog dijela mesdžida.

Izvor: preporod.com