Home » Džemat Dub u akciji solidarnosti
Vijesti iz džemata

Džemat Dub u akciji solidarnosti

U organizaciji Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, u nedjelju (8.10.2017. god.), organizovana je ekskurzija.

Tom prilikom članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija posjetile su Travnik i Jajce. U prijepodnevnim satima posjećene su znamenitosti vezirskog grada, a poslije podne članice Asocijacije su uživale u ljepotama grada Jajca.

Članice Asocijacije žena MIZ Jajce „Esma sultanija“ su ugostile musafire-putnice iz Kalesije, te su članicama Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija uručile simboličan poklon kao uspomenu na posjetu njihovom gradu.

O posjeti članica Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kalesija gradu Jajcu izvjestio je i lokalni portal jajce-online.com

Članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija posjetile Jajce

Asocijacija žena MIZ Jajce „Esma sultanija“ danas (8.10.2017. god.) su ugostile grupu od 60 žena iz Medžlisa IZ Kalesija, koju je predvodila njihova koordinatorica za brak i porodicu Merjem Jahić, piše Jajce Online.

MOJ DŽEMAT:   Iftar za 500 Livnjaka

Gošće iz Kalesije imale su priliku upoznati i kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti Jajca te su tako obišle Stari grad, vodopad, mlinčiće te plivska jezera.

-Zahvaljujemo se našoj “Agenciji za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” i direktoru Husi Hadžiću i glavnom imamu Zehrudinu Hadžiću na suradnji i podršci našeg domaćinstva, rekla je Mirela Humić-Duranović, predsjednica Asocijacije žena MIZ Jajce “Esma sultanija”.

Žene medžlisa IZ Kalesija su već drugu godinu za redom u posjeti našem gradu.

-Prošle godine je kiša spriječila potpuni doživljaj ljepota našeg grada. Danas smo, hvala Bogu, bile počašćene lijepim vremenom za turističke avanture, ističe ona.

Izvor: miztravnik.com.ba