RAMAZANSKA VAKTIJA 2024.

Home » Direktor Muhamed Jusić dobitnik prestižne nagrade Islamskog univerziteta u Medini
Magazin

Direktor Muhamed Jusić dobitnik prestižne nagrade Islamskog univerziteta u Medini

Direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Muhamed Jusić dobitnik je nagrade “Istaknuti svršenici”, koju Islamski univerzitet u Medini dodjeljuje svojim svršenicima.

Direktor Jusić je osvojio prvo mjesto u kategoriji “Održivi razvoj i profesionalno ostvarenje”.

U obrazloženju se navodi da se nagrada dodjeljuje zbog istaknutog društvenog doprinosa na međunarodnom planu i u Bosni i Hercegovini, ostvarenog ugleda na međunarodnom planu i u društvu u svojoj domovini, medijskog i akademskog doprinosa promociji vrijednosti iza kojih stoji Univerzitet, značajnog doprinosa promociji društvenog i međureligijskog dijaloga, kao i borbi protiv islamofobije, nasilnog ekstremizma i drugih oblika mržnje i netolerancije.

Kao ambasador Bosne i Hercegovine u više država radio je na jačanju ekonomskih, političkih i diplomatskih veza, a naročito u razvojnim projektima i promociji turizma i saradnje između Kraljevine Saudijske Arabije i Bosne i Hercegovine.

Nagradu je uručio emir regije Medina nj.v. princ Selman bin Sultan bin Abdulaziz i v.d. rektora Islamskog univerziteta u Medini prof. dr. Hasan bin el-Munim El-Avfi.

Nagrada je direktoru Jusiću dodijeljena na svečanosti ispraćaja 60 generacije diplomanata Univerziteta u Medini.